Winactie kinderboek: "Pluis heeft TOS"

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 08:49

Mama, hoe komt het dat wij ons broertje wel verstaan en anderen niet?Lastige vraag, maar ik denk dat wij hem vaker horen praten en daardoor beter weten wat hij bedoelt of we kunnen een context leggen bij gesprekken door de omgeving waar we ons in bevinden.

Mama, heeft ons broertje ook dyslexie? Nee antwoord ik, hij heeft TOS. Wat is TOS? Ik heb vaker uitgelegd dat hun broertje het lastig vind om de juiste woorden te vinden en uit te spreken. Aangegeven dat de taal verkeerd is geprogrammeerd in de hersenen en dat dit opnieuw geprogrammeerd moet worden door vaak de woorden goed te herhalen.

Naar aanleiding van deze vragen heb ik samen met mijn kinderen het boek Pluis heeft TOS gelezen. Dit boek is geschreven door Jolijn Thijssen. Jolijn Thijssen heeft een broertje met TOS (taalontwikkelingsstoornis). 

Wat een mooi verhelderend boek voor kinderen. Het leest makkelijk weg. Bij moeilijke woorden staan woordbetekenissen en illustraties. Elke hoofdstuk sluit je af met vragen en spelletjes.

Mijn kinderen vonden herkenning in het boek, een aantal voorbeelden:

  • Het kost veel tijd en geduld. Dit hebben wij niet, toch?
  • Pluis probeert wat uit te leggen, als de broers haar begrijpen springt ze van blijdschap en trots.
  • Met kletsen, gebaren maken en tekenen kom je best ver. 
  • Als anderen haar niet begrijpen of zij hen niet dan kan ze boos zijn of zich verstoppen.

In het laatste hoofdstuk wordt kort maar duidelijk uitgelegd wat TOS is en hoe dit werkt in de hersenen van iemand met TOS. Een echte aanrader voor gezinnen en scholen waar TOS voorkomt.

Win het boek "Pluis heeft TOS"

  • Volg hip en heanig op Facebook en Instagram 
  • Like en deel dit bericht
  • Tag een vriend/vriendin en laat weten waarom jij dit boek wil winnen
  • Vrijdag 29 oktober 2021 maak ik de winnaar bekend 

Waar te koop?

Pluis heeft TOS  van uitgeverij Pica kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com (ISBN 9789492525970).

Het boek gaat over konijntje Pluis, konijntje Pluis vind het moeilijk om te praten en snapt niet altijd wat anderen zeggen. Haar zus Noita helpt haar vaak, maar vindt dat soms lastig: Waarom is Pluis anders? Noita besluit weg te lopen, het grote bos in. Zal ze daar ontdekken wat er met haar zusje aan de hand is?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.