Mama, dit is toch je slokdarm?

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 17:09

Daar gaan we weer. School een week eerder dicht in verband met een nieuw variant van COVID. Dit betekent dat we ons wederom flexibel moeten opstellen en 'gaan met die banaan'.

Onze jongste zoon zit op een andere school omdat hij TOS (taalontwikkelingsstoornis) heeft, zijn school mocht deze week gewoon openblijven.


Maandagmorgen brengen we hem naar school. Onderweg vraagt mijn dochter: "mama, dat ding achter je tong is toch je slokdarm?" Op dat moment schiet ik in de lach, blijkbaar is deze zeer aanstekelijk want iedereen lacht met me mee. Even later vraagt mijn dochter: "waarom lach je eigenlijk?"
Waarnaar ik antwoord: "nee schatje dat is niet je slokdarm maar dat zijn je keelamandelen".

Later die middag heb ik nog steeds binnenpretjes. Ik vertel al lachend het verhaal aan een collega, terwijl ik aan het vertellen ben begint ze te lachen. Al lachend zegt ze: dat zijn niet je amandelen, dat is je huig. Wat blijkt, ik ben mijn dochter aan het uitlachen terwijl ik er zelf ook geen verstand van heb.  Ik kwam niet meer bij! Want wat weet ik nou van de menselijke anatomie.

Uit nieuwsgierigheid heb ik een leuke opdracht voor de kinderen bedacht. 

 

Benodigdheden:

  • stift/potlood
  • Papier (Ikea rol of behang)
  • Schaar
  • Plakband
  • Organen uitgeprint (deze in pdf ontvangen, like, volg en plaats een reactie)

 

Opdracht:

  • Trek elkaar over op een groot vel
  • Leg de organen neer waar jij denkt dat deze in je lichaam horen

 

Ze hebben de grootste lol gehad en hebben het uiteindelijk bij elkaar geprobeerd. Maar hoe zit ons lichaam daadwerkelijk in elkaar.

 

Door het lezen van het boek "Adams anatomie" zijn we een stuk wijzer geworden. Het boek zit vol humor, leuke illustraties, vieze grappen en eindeloos veel interessante feitjes. Dokter Adam Kay neemt je mee op een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Het boek brengt de boodschap boeiend over op kinderen waardoor ze er meer over het lichaam willen weten, zien, horen en lezen.

Verkrijgbaar bij www.bol.com en www.bruna.nl 

Voorbereiding is getroffen. Onze proefpersoon ligt klaar en nu overleggen wie er mag beginnen met overtrekken. 


Op papier is het toch wat lastiger dus dan maar op een menselijk lichaam. Hierbij is het de   kunst om stil te blijven liggen. Dit  was best een uitdaging.


Feit of fabel? Je ogen zien alles ondersteboven. Te dicht bij de tv zitten is slecht voor je ogen. Sommige mensen snurken harder dan een kettingzaag. Als je niest met je ogen open, kunnen je oogbollen eruit ploppen... Weten jullie het antwoord?

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
2 jaar geleden

Wederom een mooie blog om te lezen

Bernadette
2 jaar geleden

Jullie zijn goed bezig👍🙋‍♀️